2010. gada 8. aug.

IFLA 2010

Starptautiskā bibliotēku asociāciju federācija (IFLA) ir vadoša starptautiska organizācija, kas pārstāv bibliotēku un informācijas pakalpojumu un to lietotāju intereses, dibināta 1927. gadā
Šogad pasaules bibliotēku un informācijas kongress, vispārējā 76. IFLA konference un asambleja par tematu „Brīvā pieeja zināšanām – veicinot ilgtspējīgu attīstību” notiks no 10. līdz 15. augustam Gēteborgā, Zviedrijā.
Konference ilgs 5 dienas un tās laikā ir iespēja katram konferences dalībniekam izveidot savām interesēm atbilstošu programmu. Konference ir organizēta 159 sesijās, uzstāšanās forma: referāti, semināri, plakātu izstādes. Kā arī ir iespēja apmeklēt praktiskas apmācības. Konferences programma ir ļoti plaša, tā aptver visas iespējamās ar bibliotēku jomu saistītos jautājumus.
Šogad konferencē tiks akcentēts jautājums par zināšanu pieejamība ikvienam, jo zināšanas atver pasauli uz iztēli un radošumu, kas ir katra cilvēka un sabiedrības attīstības pamatā. Pieeja zināšanām ir jābūt bez maksas, bet arī apzinoties autortiesību aspektu.
Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) ir uzaicinājusi trīs Informācijas un bibliotēkas studiju nodaļas studentes (Daci Ūdri, Silvu Suhaņenkovu un Sanitu Malēju) pieredzes apmaiņas braucienā uz IFLA starptautisko konferenci
Tiks popularizēts LU Sociālo zinātņu fakultātes vārds pasaulē, parādot, ka fakultātē aug spēcīga jauno bibliotēkzinātnes pētnieku paaudze.
Pirmo reizi starptautisko konferenci, kuru organizē IFLA, apmeklēs LU Sociālo zinātņu fakultātes bibliotēkzinātnes un informācijas studenti. Konferences ietvaros tiks gūta ļoti vērtīga pieredze un zināšanas.
Lai iepazīstinātu ar konferences norisi un LU SZF studentu piedzīvoto konferences laikā, studentes regulāri ievietos informāciju šajā memuārā. Seko līdzi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru