2010. gada 9. apr.

LBB 14. konference

Kā jau daudziem zināms, 14. Aprīlī Rīgas Stradiņa universitātes aulā notiek Latvijas Bibliotekāru biedrības rīkotā nu jau 14. gadskārtējā konference sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku. Konferences temats - „Bibliotēkas rada nākotni, balstoties kultūras mantojumā”. Tas izvēlēts, lai veicinātu motivāciju un zināšanu apguvi kultūras mantojuma jomā, kas ir viens no bibliotēku pamatuzdevumiem, panākot līdzsvaru starp jauno, digitāli pieejamo informāciju un iespieddarbiem.

Konference sadalīta trīs sesijās – pirmā, Latviešu grāmatai 485 veltīta bibliotēku nozares un grāmatniecības mijiedarbībai, otrā – jaunas dimensijas bibliotēku novadpētniecības darbā veltīta informācijas digitalizācijai un pieejamībai tiešsaistē, un trešā sesija – Bibliotēku pakalpojumi krīzes sabiedrībai, kas veltīta izmaiņām informācijas pieprasījumā un bibliotēkas lomai sabiedrībā.

Ar prezentāciju par dzirdēto starptautiskajā simpozijā BOBCATSSS 2010 piedalīsies arī LU Sociālo Zinātņu fakultātes Informācijas un bibliotēku studiju nodaļas studentes Dace Ūdre, Kristīne Papule, Viktorija Moskina un Sanita Malēja.
Sīkāku informāciju par konferences norisi un programmu vari apskatīt šeit.