2010. gada 8. nov.

Bibliotekāru velotūre #cyc4lib maijs/jūnijs 2011

Informatīvo materiālu sagatavoja Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu sekcijas vadītāja Dace Ūdre, lbb.jss(at)gmail.com

Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu sekcija aicina ikvienu topošo vai esošo nozares pārstāvi vai vienkārši bibliotēku mīli atbalstīt ar savu dalību pirmo ne-konferenci uz velosipēdiem – Cycling for Libraries! Cyc4Lib ir nebijis publicitātes pasākums, kura ietvaros 100-200 bibliotēku nozares pārstāvji 10 dienu laikā ir paredzējuši veikt 650 km distanci no Kopenhāgenas, Dānijā līdz pat Berlīnei, Vācijā. Starptautiskā bibliotēku sadarbības projekta noslēguma seminārs notiks Berlīnē 2011. gada 6. jūnijā. Jāatzīmē, ka tā ir arī lieliska iespēja apvienot ne-konferenci uz velosipēdiem ar ikgadējo Vācijas bibliotekāru kongresu 100. Deutscher Bibliothekartag, kurš notiks Berlīnē no 7. līdz 10. jūnijam!

Ne-konferences ietvaros brīvā un pozitīvā atmosfērā notiks diskusijas par bibliotēku nozares attīstības iespējām un citiem aktuāliem jautājumiem. Velotūres ietvaros nav obligāti jāveic visa 650 km garā distance, ir iespēja tai pievienoties arī pa ceļam, piemēram, Rostokā. Katru dienu ir paredzēts nobraukt aptuveni 70 km garu distanci, kas ir paveicams attālums arī nepieredzējušam velosipēdistam. Brauciens ar velosipēdiem tiks organizēts lielākās un mazākās grupās. Ceļa somu pārvešanu nodrošinās mikroautobusi, vajadzības gadījumā tiks nodrošināta arī medicīniskā palīdzība un velosipēdu apkope. Mikroautobusi kalpos arī kā reģistrācijas un informācijas punkti visas velotūres laikā. Pasākuma organizatori (neatkarīga bibliotēku nozares aktīvistu grupa) nodrošinās brokastis, pusdienas un atsvaidzinošus dzērienus, taču par vakariņām katram būs jāparūpējas pašam. Ceļa posmā no Kopenhāgenas līdz Berlīnei velosipēdistiem tiks nodrošinātas arī naktsmītnes.

Pasākuma laikā tiks nodrošināta bibliotēku publicitāte. Katru dienu, izmantojot modernas saziņas tehnoloģijas un sociālos tīklus, internetā tiks ievietota aktuālākā informācija par pasākuma norises gaitu un ne-konferences dalībnieku gūtajiem iespaidiem un pieredzi (publicitāti nodrošinās katrs velotūres dalībnieks, fiksējot interesantākos brīžus fotogrāfijās vai arī vienkārši aprakstot gūtos iespaidus kādā no sociālajiem tīkliem). Cyc4Lib tīmekļa vietnē tiks apkopoti visi internetā publicētie materiāli (fotogrāfijas, video, emuāru ieraksti, tvīti), kuriem piešķirts tegs #cyc4lib. Pasākuma gaita tiks fiksēta dokumentālā filmā, bet iegūtie materiāli (prezentācijas, diskusijas, anekdotes, fotogrāfijas) tiks apkopoti un izdoti publikācijas veidā.

Oficiālā reģistrācija ne-konferencei sāksies 2011. gadā, taču pašlaik visiem interesentiem ir iespēja pulcēties sociālajā tīklā Facebook.com, notikumu lapā Cycling for libraries Copenhagen-Berlin 2011.

Lai nodrošinātu veiksmīgu pasākuma norises gaitu, ne-konferences organizatori meklē sponsorus un sadarbības partnerus, ir nosprausts mērķis piesaistīt 50 000 EUR lielu finansējumu. Lūdzam atsaukties visus, visus, kuri var un grib sniegt savu ieguldījumu pirmajā bibliotekāru ne-konferencē uz velosipēdiem! Projekta veiksmīgu norisi var arī atbalstīt ne-finansiālā veidā – ieskatam nepieciešamo lietu saraksts.

Papildus informācija par ne-konferenci uz velosipēdiem atrodama Cyc4Lib tīmekļa vietnē, kā arī ir iespēja sazināties ar Jukka Pennanen, cyclingforlibraries(at)welho.com.