2010. gada 31. marts

informācijas tīģeru stafetes rezultāti

Informācijas tīģeru stafetē nodaļas interesentiem lūdzām padalīties ar viņu prātojumiem par bibliotēkzinātni, bibliotekāriem, saviem novērojumiem, stereotipiem un vēlmēm atnākot. Sanāca šādi:

  • Laikam ritot, pārliecinājos par šīs izvēles pareizību. Uzskatu, ka būt bibliotekāram tiešām ir liels gods, jo bibliotēka ir apgaismības avots.
  • Bibliotekārs - gudrs, liels lasītmīlis, pretimnākošs.
  • Jau 6. klasē atklāju savu ciešo saikni ar literatūru, tādēļ ar vecāku palīdzību izvēlējos bibliotekāres profesiju.
  • O, bibliotēka un bibliotekārs.. tas man saistās ar kaut ko ļoti gudru. Manuprāt, tie cilvēki, kas kaut kā saista sevi ar to, ir diezgan noslēgti.
  • Biblio-Tekārs vai Ap-Tiekārs. Informācija ir labākās zāles garlaicības māktiem cilvēkiem. Informācija ir vara.
  • Stereotips - varbūt tas, ka bibliotekāri ir vecas tantes. Ir taisnība, ka informācija ir ļoti svarīga! :) Vēlme - gūt jaunas zināšanas.
  • Nav īpašu stereotipu par bibliotekāriem. Liekas, ka būs jātiek galā ar ļoti lielu daudzumu informācijas.... Bet gan jau! :)
  • Cilvēks, kas var atrast visu visā.
  • Bibliotekārs ir vecākais un nopietnākais informācijas speciālists.
  • Bibliotekāram ir jāpanāk, lai lasītāji saņemtu pēc iespējas piemērotāku literatūru.
  • Svarīgi, lai bibliotekārs strādātu no sirds. Priekšstats par šo profesiju, diemžēl, ne vienmēr ir pozitīvs. Tas laikam nāk no padomju laikiem.
  • Es uzskatu, ka iemantot bibliotekāra profesiju ir ļoti liels gods un lepnums, jo tieši bibliotēka ir mūsdienu sabiedrības apgaismības ceļš
  • Vienmēr esmu uzskatījusi, ka šajā profesijā ir kaut kas daudz interesantāks nekā mēs - lietotāji - redzam no malas!
  • Manuprāt, bibliotekāriem ir ļoti daudz jāzina.
  • Manuprāt, bibliotekāri ir ļoti aktīvi un zinoši. No kursa ceru gūt priekšstatu par bibliotēku zinātni.
  • Bibliotēkās ir forši - tā grāmatu smarža un neziņa, kas to pirms tevis ir lasījis un, kas lasīs pēc, uzticētais pienākums to nogādāt atpakaļ.
  • Daudz darba.
  • SZF studē ļoti aktīvi un pozitīvi cilvēki. Lai veicas!
  • Vēlu Jums veiksmi mācībās! Jūs esat ļoti jaukas! Esmu jums ļoti pateicīga par jauki pavadīto laiku J
  • Novērojumi: Jau skolas laikā par šo profesiju domāju, ka tur ir kaut kas vairāk nekā mēs lietotāji redzam, tādēļ ieinteresējos, tomēr arvien vairāk kontaktējoties ar cilvēkiem, kas pārvalda bibliotēkzinātnes, man tomēr šķiet, ka šī ir interesanta, radoša profesija. Es labprāt te mācītos.

2010. gada 30. marts

Informācija diena noslēgusies

Veiksmīgi noslēgusies Informācijas diena Sociālo Zinātņu fakultātē. Studenti interesentus sagaidīja gan ar pašu cītīgi gatavotām prezentācijām, gan dež-ne-dažādiem radošiem un interesantiem uzdevumiem, gan gotiņ-konfektēm. Info tīģeris saka milzum-lielu paldies brīvprātīgajiem un aktīvajiem studentiem – Andim, Lienai, Līvai, Sanitai, Elzai, Lindai, Katrīnai, Kristīnei, Vinetai, Viktorijai un Silvai, kā arī mūsu mīļajiem pasniedzējiem par lieliskajiem stāstījumiem un nenovērtējamo atbalstu.

Esam izrādījuši IBSN no dažādiem skatu punktiem, devuši iespēju darboties praktiski un guvuši noderīgu informāciju arī no topošajiem tīģerēniem. Paldies Jums par izrādīto interesi un gaidīsim mūsu pulkā jau rudenī!

p.s. radošajā stafetē/darbnīcā iegūta informācija jau tiek apkopota un tiks publicēta jau tuvākajā laikā. tikmēr pamielojies ar fotogrāfijām no pasākuma šeit.

Informācijas tīģeru stafete šodien

Šodien LU Sociālo Zinātņu fakultātē liela diena. Studenti un mācībspēki plaši vērs vaļā durvis, lai izrādītu telpas un citus labumus studēt - gribētājiem un interesentiem. Informācijas un bibliotēku nodaļas studenti līdz pat vēlam vakaram gatavojās prezentācijām un dažādiem pārsteigumiem, apgūstot ne tikai vēl neiemītus prezentāciju laukus, bet pat papīra locīšanas mākslu. Kas un kā – lai pagaidām paliek noslēpums.

Šobrīd visi devušies uz fakultāti, pieslīpēt pēdējās niansītes, bet Tu turp droši vari doties uz 9.45, kad līdz pat 10.30 varēsi reģistrēties un saņemt savu dalībnieka spēles kartīti.
Tīģeris un komanda aicina Tevi šeit:

11.15 – 11.45 IBSN PREZENTĀCIJA 105. AUDITORIJĀ
11.45 – 12.30 IBSN RADOŠĀ DARBNĪCA 105. AUDITORIJĀ
un
14.15 – 14.45 IBSN PREZENTĀCIJA 105. AUDITORIJĀ
14.45 – 15.30 IBSN RADOŠĀ DARBNĪCA 105. AUDITORIJĀ

apMeklē mūs!

2010. gada 29. marts

Informācijas un bibliotēku studiju nodaļa

Sāksim ceļojumu? Visupirms apzināsim vispārēju informāciju:

Kas notiek aiz šīs nodaļas sienām? Kā tiek sagatavoti jaunie informācijas tīģeri? Kādas zināšanas Tev jāapgūst, lai stātos mūsu rindās? Jautājumi vietā, mans dārgais draugs.

Iepazīstinot ar mūsu nodaļu jāpiemin studentu skaits. Topošie informācijas speciālisti grupējas 25-30 cilvēku kursos, kas nozīmē individuālāku pieeju katram studentam un mazāku konkurenci jau tā plašajā darba tirgū. Vēl bez visa iepriekšminētā, neliels kurss lielā fakultātē nozīmē draudzīgākas attiecības.

Tāpat Tevi noteikti interesē budžeta vietas. Mūsu nodaļā tādas ir 25. Tieši tā – divdesmit piecas budžeta vietas Tavai izglītībai.

Kas Tev ir nepieciešams, lai savu uzvaras gājienu pasaulē uzsāktu ar mūsu nodaļas sniegtu izglītību? Tev ir nepieciešams sekmīgi pabeigt vidusskolu un iesniegt savus dokumentus attiecīgajā laikā attiecīgajā vietā – tik vienkārši Tev tiek sniegta iespēja šeit mācīties.

Par ko Tu mācīsies no mūsu prasmīgajiem pasniedzējiem?
§ informācijas avotiem, to attīstības vēsturi un lomu mūsdienu sabiedrībā,
§ kritērijiem, pēc kuriem novērtēt informācijas avotus,
§ metodēm un līdzekļiem, ar kuriem organizēt informāciju datubāzēs, tradicionālajās un digitālajās bibliotēkās u.c. institūcijās,
§ rīkiem un paņēmieniem, ar kuriem meklēt informāciju dažādās informācijas sistēmās,
§ informācijas vajadzībām un pakalpojumiem un produktiem, ar kuriem šīs vajadzības apmierināt.

Vienkāršākā valodā tas nozīmē, ka viegli orientēsies un spēsi bez problēmām vadīt informācijas plūsmu, kas dos Tev pārpasaulīgas spējas šinī informācijas pārbagātajā pasaulē.

Nav nevienas iestādes vai uzņēmums, kurš nevēlētos pieņemt kādu informācijas speciālistu, tādēļ –Tavas durvis jau pārvēršas par vārtiem katrā debespusē.
Tāpat, ņemot vērā to, ka informācijas apstrādes un realizācijas sistēmas nemitīgi atjaunojas un uzlabojas, mūsu pasniedzēji vienmēr strādā ar jaunāko informāciju, ir lietas kursā par jaunākajām tehnoloģijām un iespējām ko tās sniedz, kas nozīmē arī pašas svaigākās zināšanas tieši Tev.

Tas arī īsumā ir tas, ko vēlējos Tev pateikt par šo studiju programmu.
Vairāk tu noteikti vari meklēt un arī atrast interneta plašumos – mēs sveci zem pūra neturam un visu publicējam.

Gaidām Tevi savā pulkā, draugs.