2010. gada 29. marts

Informācijas un bibliotēku studiju nodaļa

Sāksim ceļojumu? Visupirms apzināsim vispārēju informāciju:

Kas notiek aiz šīs nodaļas sienām? Kā tiek sagatavoti jaunie informācijas tīģeri? Kādas zināšanas Tev jāapgūst, lai stātos mūsu rindās? Jautājumi vietā, mans dārgais draugs.

Iepazīstinot ar mūsu nodaļu jāpiemin studentu skaits. Topošie informācijas speciālisti grupējas 25-30 cilvēku kursos, kas nozīmē individuālāku pieeju katram studentam un mazāku konkurenci jau tā plašajā darba tirgū. Vēl bez visa iepriekšminētā, neliels kurss lielā fakultātē nozīmē draudzīgākas attiecības.

Tāpat Tevi noteikti interesē budžeta vietas. Mūsu nodaļā tādas ir 25. Tieši tā – divdesmit piecas budžeta vietas Tavai izglītībai.

Kas Tev ir nepieciešams, lai savu uzvaras gājienu pasaulē uzsāktu ar mūsu nodaļas sniegtu izglītību? Tev ir nepieciešams sekmīgi pabeigt vidusskolu un iesniegt savus dokumentus attiecīgajā laikā attiecīgajā vietā – tik vienkārši Tev tiek sniegta iespēja šeit mācīties.

Par ko Tu mācīsies no mūsu prasmīgajiem pasniedzējiem?
§ informācijas avotiem, to attīstības vēsturi un lomu mūsdienu sabiedrībā,
§ kritērijiem, pēc kuriem novērtēt informācijas avotus,
§ metodēm un līdzekļiem, ar kuriem organizēt informāciju datubāzēs, tradicionālajās un digitālajās bibliotēkās u.c. institūcijās,
§ rīkiem un paņēmieniem, ar kuriem meklēt informāciju dažādās informācijas sistēmās,
§ informācijas vajadzībām un pakalpojumiem un produktiem, ar kuriem šīs vajadzības apmierināt.

Vienkāršākā valodā tas nozīmē, ka viegli orientēsies un spēsi bez problēmām vadīt informācijas plūsmu, kas dos Tev pārpasaulīgas spējas šinī informācijas pārbagātajā pasaulē.

Nav nevienas iestādes vai uzņēmums, kurš nevēlētos pieņemt kādu informācijas speciālistu, tādēļ –Tavas durvis jau pārvēršas par vārtiem katrā debespusē.
Tāpat, ņemot vērā to, ka informācijas apstrādes un realizācijas sistēmas nemitīgi atjaunojas un uzlabojas, mūsu pasniedzēji vienmēr strādā ar jaunāko informāciju, ir lietas kursā par jaunākajām tehnoloģijām un iespējām ko tās sniedz, kas nozīmē arī pašas svaigākās zināšanas tieši Tev.

Tas arī īsumā ir tas, ko vēlējos Tev pateikt par šo studiju programmu.
Vairāk tu noteikti vari meklēt un arī atrast interneta plašumos – mēs sveci zem pūra neturam un visu publicējam.

Gaidām Tevi savā pulkā, draugs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru