2010. gada 12. aug.

IFLA 2010 (6.turpinājums) - NORDICOM centra apmeklējums


Autore: Dace Ūdre
11. augustā, diemžēl IFLA atklāšanas sesijas laikā, 11 Latvijas Bibliotekāru biedrības un 2 Lietuvas Bibliotekāru biedrības biedri devās iepazīties ar NORDICOM (Mediju un komunikāciju izpētes ziemeļu valstu informācijas centrs; http://www.nordicom.gu.se/eng.php) darbības virzieniem. Mūs laipni sagaidīja četri NORDICOM darbinieki: Anna Celsing, Ulrika Facht, Karin Poulsen un Roger Palmqvist.
NORDICOM ir Ziemeļu Ministru padomes institūts, kurš veido datubāzi par mediju pētniecību ziemeļu valstīs (apkopo informāciju par pētniekiem, institūcijām, izdotajām grāmatām un periodiskajiem izdevumiem, pētījumiem, konferencēm, projektiem utt.), apkopo statistiku par mediju izmantošanas tendencēm ziemeļu valstīs, kā arī izdod starptautiski atpazīstamus izdevumus par mediju izmantošanas aspektiem bērnu un jauniešu vidū visā pasaulē. Ar medijiem saprotot radio, televīziju, laikrakstus, grāmatas, internetu utt. Jāatzīmē, ka NORDICOM apkopotā informācija ir pieejama par brīvu (NORDICOM ir bezpeļņas organizācija!), nodrošinot vienotu pieejas punktu visam, kas saistīs ar mediju un komunikāciju pētniecības jomu.
NORDICOM ir informācijas (varētu teikt pat zināšanu!) centrs, kurš sadarbojas ar Dānijas, Somijas, Norvēģijas un Īslandes institūtiem, kuri veic informācijas apkopošanas un analīzes darbu mediju un komunikāciju jomā. NORDICOM mērķauditorija ir studenti, pētnieki – praktiski ikviens var sazināties ar NORDICOM un uzzināt to, ko vēlas.
Jāatzīmē, ka LU Sociālo zinātņu fakultātes bibliotēkas krājums pēc NORDICOM apmeklējuma taps bagātāks ar izdevumiem mediju un komunikāciju pētniecības jomā. Studentiem atliek sagaidīt, līdz iegūtie izdevumi tiks nogādāti līdz Universitātes bibliotēkai un atradīs savu vieto bibliotēkas plauktos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru